İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda 21 Ekim’de Yalova’da gerçekleştirilecek olan deprem tatbikatına Çiftlikköy ev sahipliği yapacak.
İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya ve Bilecik illerinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan Ulusal Düzey Afet Tatbikatı’nın Yalova ayağıyla ilgili son planlama toplantısı, Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada’nın başkanlığında Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Tatbikat kapsamında görev alacak afet gruplarından ekiplerin katıldığı toplantıda bilgi veren Kaymakam Ada, senaryoya göre Adalar bölgesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından gerçekleştirilecek müdahalelerin tatbikatta ele alınacağını dile getirdi. Deprem sonrası ilk 120 saat zamanın atlatmalı olarak canlandırılacağı tatbikatta arama-kurtarma çalışmalarının yanı sıra farklı afet senaryolarına yönelik uygulamaların da yapılacağını belirten Ada, “Tatbikata Yalova’dan 23 afet grubuna bağlı 1416 personelle 209 aracın katılması planlanıyor. Çeşitli illerden gelecek 295 personel de 71 araçla birlikte tatbikata destek verecek” dedi.
Çiftlikköy Belediyesi ise tatbikata 30 personelle destek sağlayacak. Belediye Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürü Süleyman Çark, “Arama kurtarma faaliyetlerimiz müdürlüğümüz tarafından yapılacak. Yangın, defin ve kimliklendirme, altyapı ve su, ikmal, keşif ve gözetleme gibi çalışmalar da belediyemiz bünyesindeki diğer müdürlüklerde görev yapan personellerimizin oluşturduğu gruplar tarafından gerçekleştirilecek” diye bilgi verdi.