Çiftlikköy Belediyesi’nin düzenlediği Köpek Güzellik Yarışması’nda Yalova’nın en güzel köpekleri seçildi. Mokamp alanında düzenlenen köpek güzellik yarışmasında 3 yaşındaki Maltipoo cinsi Puppy birinci seçilirken, Pomerian cinsi Peri ikinci, Poodle cinsi Sunny de üçüncülüğü elde etti.
Başkan Yele’den Tam Destek
Yalova’da ilk kez düzenlenen köpek güzellik yarışması, hayvanseverlerin büyük ilgisini topladı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele ve Belediye Meclis Üyesi Nilüfer Dilek’in de izlediği yarışmada, birbirinden güzel 30 köpek jüri üyelerinin karşısına çıktı. Labradordan kanişe pek çok türden köpeğin dereceye girmek için mücadele ettiği yarışmada veterinerlerden oluşan jüri üyeleri katılımcı köpekleri fiziksel görünüm, sağlık durumu, bakım durumu, sosyal davranış, uyumluluk, sahibiyle iletişim, duruş, yürüyüş gibi pek çok kriteri baz alarak değerlendirdi.
Birinciliği Hassan Asvad’ın Puppy’si Kazandı
Yarışmacı köpeklerin sahnedeki performansların ardından, sahibinin tüm komutlarına yanıt vererek, bakımı ve asil duruşuyla izleyicilerin de büyük beğenisini kazanan Maltipoo cinsi Puppy, birincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışmayı kazanarak Yalova’nın en güzel köpeği seçilen Puppy’nin 5000 TL’lik Petfriends hediye çeki ve Vetbey Store Hediye Bakım Seti ödülünü sahibi Hassan Asvad’a, Belediye Meclis Üyesi Nilüfer Dilek tarafından takdim edildi. İkinci Peri’nin 3 Bin TL’lik hediye çeki ve bakım seti ödülünü sahibi Oksana Dolmaza, üçüncü Sunny’nin 2 Bin TL’lik hediye çeki ve bakım seti ödülünü de sahibi Erdin Toksöz aldı. Yarışmada Çiftlikköy Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi’nden sahiplenilerek yeni yuvalarına kavuşan Katniss ve Bal adlı köpeklerin sahiplerine de mansiyon ödülleri takdim edildi. Yarışma kapsamında Ressam Kafiye Yiğittürk eşliğinde gerçekleştirilen resim etkinliğine katılan çocuklara ve tüm yarışmacılara da çeşitli ödüller verildi.
“Hedefimiz Can Dostlarımız İçin Farkındalık Oluşturmaktı”
Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, hayvan haklarına dikkat çekmek ve sahiplendirmeyi teşvik etmek amacıyla ilk kez düzenlenen yarışmanın hayvanseverlerden büyük bir ilgi gördüğünü dile getirerek, “Sahipsiz hayvanların sahiplenilmesini yüreklendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Tüm hayvanseverlerimizi de barınağımızda sahiplenilmeyi bekleyen can dostlarımızla tanışmaya ve onlar için sıcak bir yuva olmaya davet ediyoruz. Güzel ve farklı bir etkinlik oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Belediye Veteriner İşleri Müdürü Cevathan Yiğittürk de, can dostlara umut olmak ve toplum genelinde hayvan sevgisini yaygınlaştırma düşüncesiyle gerçekleştirilen organizasyona katkı veren Zirvekent AŞ’ye, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve etkinlik sponsorları Petfriends, Vetbey Store, Güney Pet Kuaför, Patili Market ve Maqma Kafe’ye teşekkür ettiklerini belirtti.