Çiftlikköy’deki kamu kurumlarında çalışanlara yönelik olarak düzenlenen temel yangın güvenliği eğitiminde konuşan İtfaiye Amiri Süleyman Çark, “Yangına karşı alınacak en önemli tedbir, çıkmasını önlemektir” diye konuştu.
Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de katıldı. Seminerde İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personellerinin yanı sıra ilçede yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları da yangın konusunda detaylı bilgiler aldı.
4.Seviye İtfaiye Eğitici Eğitmeni ve Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çark, yangın türleri, yangına yol açan durumlar ve yangın güvenliği konu başlıkları altında izleyenlere yaptığı sunumda, yangınların önlenmesi için en temel yolun, önleyici tedbirleri uygulayarak yangın çıkmasını önlemek olduğunu dile getirdi. Çark, “Herkes bir gün yangına maruz kalabilir, o nedenle temel düzeyde yangın söndürme bilgisine sahip olunması önem taşıyor. Yangın türlerini ve hangi yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak yeri geldiğinde hayat kurtarabilir. Yangın elektrik kaynaklı mı, gaz sıkışmasından dolayı mı, başka bir sebepten mi, bunu bilmeden yangına doğru şekilde müdahale etmek mümkün değil” diye konuştu. Yangın söndürme tüpünün kullanımı ve itfaiye ekipleri gelene kadar yapılabilecek müdahalelerle ilgili detaylı örnekler veren Çark, dinleyenlerden gelen soruları da yanıtladı.