Yalova Süper Amatör Lig’de Soğucakspor’la Safran Köyü Spor Tesisleri’nde karşılaşan Çiftlikköy Belediyespor, mücadeleden 5-0’lık net skorla galip ayrılarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
Çiftlikköy ekibi, yeşil beyazlılar karşısında ilginç bir golle öne geçti. 10’uncu dakikada Soğucak kalecisinin uzun göndermek istediği top, ceza alanı içindeki Yunus Emre Arslan’ı ayağına çarparak Soğucak fileleriyle buluştu. Bu golle kırmızı siyahlılar mücadelede 1-0 öne geçerken, ikinci gol ise 33’üncü dakikada geldi. Sağ kanattan kullanılan kornerde Enes’in kafayla aşırdığı topu, uzak direğin dibinde Gökhan Şipki yine kafayla tamamlayarak skoru 2-0’a getirdi. İki farklı üstünlüğü yakalayan lider, 38’de Alkın Mercimek’in golüyle farkı üçe çıkardı. Bu dakikada sol kanattan çalımlarla ceza alanına giren Doğukan’ın ceza alanı içine gönderdiği topu Alkın tamamladı. İlk yarı 3-0 Çiftlikköy Belediyespor üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda da rakibinin üzerine giden kırmızı siyahlılar,63’te Emre Okur’un sağ kanattan götürerek ceza alanına kestiği top, Mazlum Başaran’ın vuruşuyla ağları bulunca 4-0’ı buldu. Gol yağmurunda son sözü ise Emre Okur söyledi. 81’inci dakikada sağ kanattan fırtına gibi ilerleyen Emre, rakiplerini birer birer geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda top ağları bulurken, bu gol maçın da skorunu belirledi; Soğucakspor 0 – Çiftlikköy Belediyespor 5.
En yakın rakibi Teşvikiye Belediyespor’un 5 puan önünde 37 puanla liderliğini devam ettiren Çiftlikköy Belediyespor, önümüzdeki hafta Kadıköy Belediyespor’la karşı karşıya gelecek.