Çiftlikköy Belediyesi’nin ücretsiz yaz kursları kapsamında Belediye Kültür Merkezi’nde devam eden resim kursuna katılan minikler, Resim Öğretmeni Sultan Kılıç’la birlikte karakalem ve kuru boyama tekniklerini tüm incelikleriyle öğreniyorlar.

Pazartesi ve Çarşamba günleri olmak üzere haftanın iki günü gerçekleştirilen resim kursunda 7-11 yaş arası çocuklarla birlikte çalıştıklarını belirten Resim Öğretmeni Kılıç, “Minik öğrencilerimiz, karakalemden sulu boyaya, eskiz çizimlerinden soyut çalışmalara kadar farklı teknikleri ve farklı malzemeleri kullanarak resim yapmayı adım adım öğreniyorlar. Resim sanatıyla ilgili temel bilgileri verdiğimiz bu kursta ortaya çıkardıkları çalışmaları da birbirlerine göstererek fikir alışverişi yapıyorlar. Kursta öğrendikleri bilgileri, gelecekte yapacakları birçok resimde de en güzel şekilde kullanacaklarını düşünüyorum” dedi.

Çiftlikköy Belediyesi’nin yaz dönemi hobi ve spor kurslarına ilişkin bilgi veren Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Engin Aksoy da, bu yaz döneminde resim, satranç, çini, jimnastik, gitar, tekvando, karate ve voleybol kurslarının yanı sıra seramik ve geri dönüşüm atölyeleri ile 10 farklı branşta asıl ve yedek kayıtlarla birlikte yaklaşık bin kişinin yararlanmakta olduğunu dile getirdi. Aksoy, her yaştan ve kesimden büyük ilgi gören bu kursların, katılımcıların yeni beceriler edinmelerini sağladığı gibi, yeni dostlar edinerek sosyalleşmeye de katkısı olduğunu vurguladı.