Şehit İstihkam Teğmen Talha Bahadır, şehadetinin üçüncü yılında Çiftlikköy’de düzenlenen törenle anıldı. Şehidin adını taşıyan Şehit Talha Bahadır Ortaokulu’nda gerçekleştirilen anma programı, duygusal anlara sahne oldu.
Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Kıdemli Albay Mert Uysal’ın yanı sıra ilçe protokolü, şehit ailesi ve çok sayıda davetlinin katıldığı program kapsamında, şehidin ailesi tarafından okul girişine emanet edilen görev kıyafetleri ve kılıcının sergilendiği şehit köşesi ve sanduka da ziyaret edildi. Kaymakam Ali Ada tarafından şehidin anne ve babasına çiçek takdim edilirken, öğrenciler arasında düzenlenen “Şehidime Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de Garnizon Komutanı Albay Mert Uysal, Başkan Yele ve İlçe Jandarma Komutanı Halil İbrahim Türkmen tarafından takdim edildi. Oratoryo gösterisi ile son bulan programın ardından öğrencilere ve misafirlere veliler tarafından lokma ikramı yapıldı.
Yalova'nın şehidi İstihkam Teğmen Talha Bahadır, 2022 yılında Zeytin Dalı Harekâtı Bölgesi'nde teröristlerce yapılan füze saldırısında şehit düşmüş ve Yalova'da toprağa verilmişti. 1 aylık görevle gittiği Suriye’de dört kez süre uzatan Bahadır, görev süresinin bitimine bir gün kala 4 Mayıs 2022 tarihinde şehadete kavuşmuştu.