&Ccedil;iftlikk&ouml;y&rsquo;de lise &ouml;ğrencileri, &ccedil;evre bilinci ve sanatı bir araya getiren &ouml;rnek bir projeye imza attı. &Ccedil;iftlikk&ouml;y Mustafa Kemal Anadolu Lisesi&rsquo;nin &Ccedil;iftlikk&ouml;y Belediyesi ve İl&ccedil;e Milli Eğitim M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml;&rsquo;n&uuml;n destekleriyle s&uuml;rd&uuml;rd&uuml;ğ&uuml;, 4 yıldır devam eden &lsquo;Geleceği D&ouml;n&uuml;şt&uuml;r&rsquo; adlı projesi, atık malzemelerden yapılan tabloların yer aldığı &lsquo;Geri D&ouml;n&uuml;şt&uuml;r&uuml;lm&uuml;ş Nesneler Sergisi&rsquo; ile ta&ccedil;landı.
İl&ccedil;e Milli Eğitim M&uuml;d&uuml;r&uuml; Zeki Sitar&rsquo;ın yanı sıra &Ccedil;iftlikk&ouml;y Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık M&uuml;d&uuml;r&uuml; Emine Yeşim Aras, Belediye K&uuml;lt&uuml;r, Sanat ve Sosyal İşler M&uuml;d&uuml;r&uuml; Ali İhsan Demirhan, M.Akif Ersoy Mahalle Muhtarı Ayten Kılı&ccedil; ve il&ccedil;edeki okulların idarecilerinin katıldığı sergiye Okul M&uuml;d&uuml;r&uuml; Selda Altan ve Proje Koordinat&ouml;r&uuml; Fatma Kaya ev sahipliği yaptı.
Altan, &lsquo;Geleceği D&ouml;n&uuml;şt&uuml;r&rsquo; projesinin, G&ouml;n&uuml;ll&uuml; &Ccedil;evre N&ouml;bet&ccedil;ileri, Şişeni K&uuml;&ccedil;&uuml;lt Geleceğini B&uuml;y&uuml;t, Atık Kutum Sınıfımda ve Atıkları Geri D&ouml;n&uuml;ş&uuml;me At Hayatına Bir Can Kat gibi &ccedil;ok katmanlı alt projelerin birleşimi olduğunu belirterek, 4 Bin &ouml;ğrenci ve 600 velinin emeklerinin sanata d&ouml;n&uuml;şt&uuml;ğ&uuml; sergide kullanılmış malzemelerin &ccedil;&ouml;p olmadan birer sanat eserine d&ouml;n&uuml;şebileceğini g&ouml;zler &ouml;n&uuml;ne serdiklerini belirtti.
Plastik kapaklar, bitmiş t&uuml;kenmez kalemler, boş boya t&uuml;pleri, cam soda şişeleri ve pipetler gibi g&uuml;nl&uuml;k atıklar, &ouml;ğrencilerin ellerinde d&uuml;nyaca &uuml;nl&uuml; başyapıtlara d&ouml;n&uuml;şt&uuml;. Geri d&ouml;n&uuml;şt&uuml;r&uuml;lm&uuml;ş malzemelerle yapılan tablolar arasında Edvard Munch&rsquo;un &Ccedil;ığlık, Vermeer&rsquo;in İnci K&uuml;peli Kız, Dali&rsquo;nin Eriyen Saatler gibi &ccedil;ok bilinen eserler yer aldı. Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık M&uuml;d&uuml;r&uuml; Emine Yeşim Aras, &Ccedil;iftlikk&ouml;y Belediyesi olarak tam destek verdikleri proje ile toplumsal farkındalığın y&uuml;kseltilmesine katkı sağlandığını belirterek, emeği ge&ccedil;enleri tebrik etti.
&nbsp;
&nbsp;
&nbsp;