2019 MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARARLARI
KARAR TARİHİ: 06.05.2019
BELEDİYE BAŞKANI: Ali Murat SİLPAGAR
TOPLANTIDA MEVCUT MECLİS ÜYELERİ: Murat ELGİN, Hasan ÖZDEMİR, Erdal KALSIN, Ayşe ERTUNA, Fatih YILMAZ, Nadir BAHADIR, Mitat ERSOY, Hamit AKBULAK, Cenap ALTINÖZ, Abdurrahman TUTUĞ, Savaş KAŞIKÇI, Devlet Giray SÜYÜNÇ, Reşat MENGÜVERDİ, Murat BEKTAŞ
TOPLANTIDA BULUNMAYANLAR: Canan ENGİN EKE
5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince Belediye Meclisi 06.05.2019 Pazartesi günü saat: 14.00’de Belediye Başkanı Ali Murat SİLPAGAR’ın başkanlığında belediye meclis salonunda toplandı. 2019 Mayıs Ayı Olağan Toplantısına başlanıldı.
KARAR NO: 40
TEKLİFİN ÖZÜ: Gündemimizin birinci maddesi olan bir önceki meclis kararlarının görüşülmesi.
VERİLEN KARAR: 10.04.2019 ve 12.04.2019 tarihli Belediye Meclis Toplantılarına ilişkin düzenlenen meclis kararlarına, meclis üyelerinin herhangi bir itirazı bulunmadığından söz konusu meclis kararlarının düzenlendiği şekliyle kabulüne, mevcudun oybirliği ile karar verildi.
KARAR NO: 41
TEKLİFİN ÖZÜ: Gündemin ikinci maddesi olan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 25.04.2019 tarih ve 48709906-301.03-28 sayılı teklifi gereği; Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yönetmelik Değişikliği konusunun görüşülmesi.
VERİLEN KARAR: 12.04.2019 tarih ve 39 nolu Meclis Kararında, Mezarlıklar Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne devredilmesi karara bağlanmış olup, Park ve Bahçeler Müdürlüğü yönetmeliğinin aşağıdaki şekliyle kabulüne, mevcudun oyçokluğu ile karar verilmiştir.
ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ
PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler
Amaç ve Kapsam
MADDE 1. Bu Yönetmeliğin amacı; Çiftlikköy Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Dayanak
MADDE 2. Bu Yönetmelik, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. Maddesi ile diğer mer’i mevzuata dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3. Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;
Başkan :Çiftlikköy Belediye Başkanı’nı,
Belediye :Çiftlikköy Belediye Başkanlığı’nı,
Müdür :Park ve Bahçeler Müdürü’nü,
Müdürlük :Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü,
Personel :Müdürlüğe bağlı çalışanların tümünü ifade eder.
Temel İlkeler
MADDE 4. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tüm çalışmalarında;
a) Karar alma, uygulama ve eylemlerde şeffaflık,
b) Hizmetlerin temin ve sunumunda yerindelik ve ihtiyaca uygunluk,
c) Hesap verebilirlik,
ç) Kurum içi yönetimde ve ilçeyi ilgilendiren kararlarda katılımcılık,
d) Uygulamalarda adalet ve hizmette eşitlik,
e) Belediye kaynaklarının kullanımında etkinlik ve verimlilik,
f) Hizmetlerde geçici çözümler ve anlık kararlar yerine sürdürülebilirlik temel ilkelerini esas alır.
İKİNCİ BÖLÜM
Kuruluş, Personel, Görev, Yetki ve Sorumluluklar
Kuruluş
MADDE 5. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 22.04.2006 tarihli 26147 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun ‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslar hakkında 2006/9809 sayılı Kararı’ gereğince, Çiftlikköy Belediye Meclisinin 06/06/2014 tarih ve 90 numaralı kararıyla kurulmuştur.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 10.04.2019 tarih ve 167 sayılı teklifine istinaden 12.04.2019 tarihinde yapılan meclis toplantısında Mezarlıklar Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliğinin park ve bahçeler müdürlüğüne devredilmesine 39 nolu kararı ile karar verilmiştir.
Personel
MADDE 6. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde bir Müdür ile mer’i norm kadro mevzuatına uygun nitelik ve sayıda personel görev yapar.
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
MADDE 7. Çiftlikköy Belediye Başkanlığı’nın amaçları, prensip ve politikaları ile bağlı bulunulan mevzuat ve Belediye Başkanı'nın belirleyeceği esaslar çerçevesinde, Başkanlık Makamının emir ve direktifleri doğrultusunda;
a) İlçe sınırları dâhilinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını standartlar seviyesine ulaştırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak,
b) İmar ve mülkiyet bakımından uygun yeşil alanları ilçe halkının ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilerek yeni parklar tesis etmek ve yeni parkları isimlendirmek,
c) Cadde, sokak, meydan ve refüjlerde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışması yapmak,
ç) Parklar, çocuk oyun alanları, çocuk oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolları, spor alanları ve yeşil alanların bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını yapmak,
d) Düzenlemesi yapılacak alanların cinsini belirlemek ( kavşak, orta refüj, gezinti alanları, çocuk oyun alanları v.b.)
e) Bölgedeki tüm ağaçların hem daha sağlıklı büyüyebilmeleri hem de yaya yolları, apartman önleri gibi alanlarda vatandaşları rahatsız etmeyecek forma getirilmesi amacıyla budamalarını yapmak, kuruyanların kesilmesi, devrilenlerin kaldırılması gibi bakım çalışmalarını yürütmek.
f) Yeşil alanlar ile ağaçlar ve süs bitkilerinin periyodik olarak belirlenen zamanlarda sulama, gübreleme, ilaçlama ve çapalama işlemlerini yapmak,
g) Çalışma programlarının haftalık olarak hazırlanması ve hazırlanan programların takibini yapmak,
ğ) Gerek vatandaş gerekse diğer kurum ve kuruluşlar tarafından ilçe sınırları içinde kamusal alanda bulunan orman ağacı sayılmayan ağaçlara yapılan herhangi bir izinsiz kesme, taşıma vb. zarar verme durumunda gerekli teknik inceleme ve tespitleri yaparak gerekli cezai işlemi uygulatmak.
h) Parklarda bulunan tüm yapısal peyzaj donatılarına (aydınlatma elemanları, çocuk oyun elemanları, kamelya, bank, çöp kutusu, bilgilendirme panosu vb.) zarar verilmesi durumunda gerekli teknik inceleme ve tespitleri yaparak yapanlardan masrafların temini yönünde çalışma yapmak veya tamirini yapmak.
ı) Müdürlük personelinin sağlığı ile ilgili güvenlik tedbirleri almak veya aldırmak,
i) Park, bahçe, refüj vb. alanlarda ki bitkilendirme çalışmalarına yönelik bitkisel materyal temini, bunların bakım ve dikim işlerini yapmak.
j) Çim ekimi, biçimi ve bakımı işlerini yürütmek.
k) Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulu tarafından anıt ağaç ya da korunacak ağaç olarak tescillenmesi gerekli özellik arz eden ağaçları tespit etmek,
l) Amirlerince kanun, tüzük, yönetmelik, genel emirler ve diğer mevzuatlara uygun olarak verilecek her türlü görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmek,
m) İlgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerekli konularda koordinasyon kurularak çalışmalar yapmak,
n) Yıl içerisinde mevcut park ve yeşil alanların bakımı ile aydınlatma ve sulama sistemlerinin onarım işlerinin yanı sıra; okul camii ile diğer Kamu kuruluşlarına çevre düzenlemeleri konusunda yardımcı olunmaktadır.
o) Geri dönüşüme kazandırılabilecek ürünlerin toplanması ve bertarafına yönelik yönetmelikler gereği lisanslı firmalar ile işbirliği yapmak ve ürünlerin toplatılması için gerekli ekipmanları lisanslı firmadan temin etmek.
ö)Geri dönüşüme kazandırılabilecek ürünler ile ilgili halkı bilinçlendirmek ve teşvik etmek amacıyla kampanyalar düzenlemek.
p) Belediye sınırları içerisinde yer alan mezarlıkların otlarının biçilmesi ve ağaçlandırılması için çalışmalar yapmak.
r) Belediye Meclisi ve Encümenine çalışmalar ile ilgili teklif hazırlamak ve makamın onayına sunmak.
s) Gerekli araştırma geliştirme ve projelendirme bürosu veya müşavir kuruluşlarıyla her türlü kentsel tasarım ve peyzaj uygulama projeleri hazırlanması ve uygulanmasını sağlamak.
ş) Halkın park ve bahçeler konusunda çeşitli dilek, talep ve şikâyetini inceleyerek gerekli araştırma ve çalışmaları yaptıktan sonra gerekli yanıtları ve aydınlatıcı bilgileri vermek.
t) Park ve Bahçeler Müdürlüğü için gerekli ihtiyaçları tespit etmek ve gereken malzemeleri temin etmek.
u) Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmaları ile ilgili olarak gerekli kuruluşlarla temasa geçip işbirliği yapmak.
ü) Bedeli Belediye tarafından karşılanan ve ihale suretiyle yaptırılması düşünülen Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki işlerin ilgili mevzuat ve hükümlere göre keşiflerini hazırlamak.
v) Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılan ihalelerin kontrolörlük hizmetlerini yapmak, hak ediş ve kesin hesaplarını düzenleyerek bunlarla ilgili tüm işlemleri takip ederek sonuçlandırmak.
y) Park ve Bahçeler Müdürlüğünce ihale edilmiş işlerin geçici ve kesin kabullerini yapmak.
z.) Ölüm halinde yapılacak işlemler
MÜRACAAT
a)Mezarlık Müdürlüğü görevlisine, cenaze sahibi ölüm belgesinin aslını beyan eder ve ölüm belgesinin fotokopisi alınarak ölüm belgesinin aslı cenaze sahibine teslim edilir.
b)Defin belgesindeki bilgiler eksiksiz olarak defin hizmetleri bilgi formuna yazılır, cenaze işlemleri için müracaat eden cenaze yakınına imzalattırılır.
c)Belediye Meclisi’nce hazırlanan tarifeye göre, ücret tahsili yapılır.
d)Ücretsiz mezar talebi halinde, ölüm belgesi yanında aslının beyanı , ölüye ait fakir ilmühaberi ve kimsesiz olduğuna dair belge istenir.
e) Mezar satın alan kişilere gelir tarifesinde geçen mezar yeri satış bedelini yatırıp ve ikametgah belgesine beyan ettikten sonra mezar yeri kullanma belgesi tanzim edilerek teslim edilir.
DEFİN İŞLEMLERİ
a)Mezarlıkta görevli defin sorumlusu , defin hizmetleri bilgi formunu onaylamadan ve mezar yeri ücretini almadan, ada, parsel ve mezar numarasını belirlemeden gömme işlemini yapamaz.
b)Yurt dışından getirilen cenaze için, cenazenin teslim alındığı ülkede verilen belgelerin birer suretinden fotokopi çekilerek işlemler yapılır.
c)Mezarlığa haftanın her günü ve resmi tatil günleri dahil cenaze defin işlemi yapılır. Bu müddet dışında (gün doğarken, gün batarken) bütün muameleler yapılmış ve bitirilmiş bile olsa , cenaze gömülmesine izin verilmez.
d)Ölüm raporu, defin belgesi yerine geçmez ve ölüm raporuyla cenaze gömülmesine izin verilmez.
e)TÜİK te düzenlenen Ölüm Belgesinin sayı numarası boş ise, ilgili kurumun mühür (veya kaşesi) mutlaka basılmış olması ölene ait bilgileri ihtiva etmesi, doktorun adı-soyadı ve imzası, ölenin adı-soyadı ve ölüm sebebinin, ölüm tarihinin, belgenin veriliş tarihinin mutlaka doğru olarak yazılmış olması gerekir.
f) 7 yaş dahil çocuk cenazesi sınıfına girer.
MEZAR YAPTIRMA İŞLERİ
Mezar inşaatı Müdürlüğünce imalat yapılacak yerin gösterilmesi sonrası hazırlanacak olan taahhütnamenin mal sahibi ,yapacak firma imzaladıktan ve idareye teslim edildikten sonra imalata izin verilecektir. İdareden habersiz yapılan imalatlardaki tüm yanlışlıklardan mezar sahibi sorumludur. Ve uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.
MEZAR SATIŞLARI
AİLE MEZAR YERİ SATIŞLAR: Ölüm şartı aranmaksızın isteyen her vatandaşa parasını peşin ödeyerek, şahsa mahsus 1 adet, aileye mahsus mezar yeri (aile mezarı) satılabilir. Mezarı satın alana mezar yeri ile ilgili kullanma belgesi verilir.
Boş olarak satılan mezarlar ikinci bir şahsa ücret mukabili satılamaz. Aile mezarlarında ise isme ve aileye tahsisli mezarlara hak sahibi yerine, ve mezar sahibinin muvafakati ile cenaze defin edilebilir.
ZİYARET
Ziyaretçilerin, hürmet ve nezaketle hareket etmeleri mecburidir. Münasebetsiz hareketlerde bulunanlar ve kurallara aykırı hareket edenler, derhal mezarlıktan çıkartılır. Haklarında cezai işlem tatbik olunur. Zorluk çıkartanlar, Belediye Zabıta Müdürlüğü ve kolluk kuvvetlerine bildirilir.
YASAKLAR
Ölenlere hürmet bakımından, mezarlıkta uygulanacak yasaklar şunlardır:
a)Mezarlık dahilinde otomobil ile dolaşmak (cenaze nakil otosu, yürüme sıkıntısı çeken yaşlıların ziyaret amaçlı araçları , resmi otolar ve inşaat malzemesi taşıyan araçlar hariç) korna ve klakson çalmak, müzik aleti çalmak, piknik yapmak, çeşmelere zarar vermek, dilencilik ve satıcılık yapmak, makbuzla para toplamak, ziyaretçilerden para istemek, mezar taşlarını ve süslerini tahrip etmek, mezar üzerine oturmak, ağaçlara çıkmak otlatmak gayesiyle hayvan sokmak, avlanmak, çiçekleri koparmak, ağaçları sökmek ve kırmak, mezarlık içine çöp atmak, inşaat molozlarını bırakmak, çevre duvarından girmek, mezarlıkta yatmak, keyif verici yiyecek ve içecek sokmak, ağaç gövdelerini çizmek, refakatsiz çocuk bırakmak, izinsiz mezar imalatı yapmak..
b)Yasaklar Mezarlık görevlileri tarafından denetlenir.
DİĞER HÜKÜMLER
-Kanun tüzük, yönetmelik ve 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu gereğince, Belediyeye verilen cenaze kaldırma hizmetleri görevi, Mezarlık Müdürlüğü tarafından yürütülür.
-Her cenaze için ayrı defin hizmetleri bilgi formunu cenaze sahibinin (yakınının) talebine göre, ölen kişi (mevta:meyyit), gasilhanede yıkanıp, kefenlendikten sonra mezarlığa götürülüp defin işlemi yaptırılır.
-Mezarlık personeli, cenaze yakınlarına ve ziyaretçilere nazik, saygılı ve anlayışlı davranacak, yönetmelik şartları dahilin de gereken kolaylık gösterilecektir.
-Defin işlemlerinde Belediyenin belirlediği gelir tarifesindeki ücretler tahsil edilir.
Şehitlerin, fakirlerin ve kimsesizlerin defin işlemi için yer, hafir, tahta, hasır, nakil ücreti ile mezar yaptırılacağı zaman ruhsat ücreti alınmaz
-5 yılını dolduran fakir ve kimsesiz mezarlardan ücretli bile olsa, hiçbir kişi, kurum, özel veya tüzel kişilere insan iskelet verilemez.
- Yasal süresi (defin yılı ) dolduktan sonra meftanın 1. Derece akrabalarından birinin muvaffakatı ile yeniden mevcut mezar üzerine defin yapılabilir.
MÜKERRER DEFİN
a)Ölü doğum olması halinde, kimsesiz mezar adasındaki mezarlardan herhangi birisine ücretsiz defin işlemi yapılabilir.
b)Mezarlıkta cenaze sahibinin resmi talebi ya da başka bir sebeple mezar boşaltılırsa mezarın mülkiyet hakkı (kayıtsız, şartsız) Belediyeye intikal eder. Kullanılmayan mezar bedeli hiçbir suretle, mezar sahibine (mezar satın alana) veya mirasçısına iade edilmez. Tahsis edilen mezarlar devredilemez ve başkasına satılamaz.
MEZAR AÇILMASI VE KEMİK BAKİYESİ NAKLİ
a)Adli mercilerin yazılı bir emri olmadıkça, defin tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyince mezar açılamaz ve kemik nakline izin verilmez.
b)Bulaşıcı hastalıklardan (AİDS, kuduz, kanser vs.)ölenlerin, trafik kazasında vücudunun 2/3’ü (üçte ikisi) parçalanarak vefat edenlerin, yanarak ölenlerin mezarı (adli mercilerin kararı hariç) defin tarihinden itibaren 5 yıl geçmeyince açılamaz.
c)Cenaze sahibinin yazılı müracaatı olursa, kemik bakiyesi nakli için defin tarihinden itibaren 1 yıl geçmesi gerekir.(Hıfzısıhha229,230-1)
d)Nakil işlemi için mezar kazılınca (açılınca) mezar yanına ölü veya kemik bakiyesi ıslatılmış kefene sarılıp tabuta konur.
e)Nakil işlemi aynı mezarlıkta ise, satın alınan mezara kadar 4m.kefen içinde taşınabilir.
f)Nakil işlemi başka bir mezarlıkta ise, ölü ya da kemik bakiyesi tabuta konulduktan sonra, çinko tabut kullanılır. Çinko tabutu ölünün boyu ile orantılı, dayanıklı ve kalın olacaktır. Tabut 3 adet cıvatalı demir çemberi ile bağlanır. Dıştaki tabut ya da sanduka, Belediye ya da Hükümet Tabibince resmi bir mühür ile mühürlenir. Tabut taşıyana, naklinde sakınca olmadığına dair belge (vesika) verilir.
g)Belediye Meclisince kabul edilen gelir-ücret tarifesi aynen uygulanır. Hiçbir şahıs, kurum, özel veya tüzel kişiye ayrıcalık tanınmaz. Mezar ücretleri peşin ödenir.
h)Cenaze hizmetlerinin özelliği nedeniyle, Belediyesinin diğer birimleri gerektiğinde, Mezarlık Müdürlüğü hizmetlerinde destek olmakla yükümlüdürler.
ı)Mezarlığa defnedilecek cenazeler için, Mezarlıkta günlük kayıt, ücretli boş mezar ve yaptırılan mezarlar için ruhsat defteri büroda ise günlük kayıt, ücretli boş mezar, ada (sicil), ruhsat, gelen giden evrak defterleri, cenaze beyannamesi, çeşitli gelir fişleri ve dosyalar hizmet gayesiyle hazır tutulur.
i)İlçe mezarlığında mezar yaptıracak olan vatandaş, mezar yaptırma ruhsat ücretini ödedikten sonra, mezar ustasını seçmekte serbesttir. Mezar ustaları, mezar inşaatından artan moloz ve kumlar en geç 3 gün içinde mezarlık dışına taşımaktan sorumludur. Bu kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler uygulanır.(1608 sayılı yasa.)
ADA, PARSEL VE MEZAR LEVHALARI
a)Mezarlıkta intizamlı ve düzenli bir çalışma için, ölenlerin gömülmesinde, mezar yapımında ve ziyaretçi için kolaylık sağlandığından, parselasyon planı uyarınca ada, parsel ve mezar numaralarını gösteren levhalar yaptırılır ve gelir ücret tarifesine göre, mezar satın alandan levha ücreti tahsil edilir.
b)Ada levhası mezar adası köşesine, parsel levhası parsel mezar(aile mezarı) köşesine ve mezar levhası mezar köşesine dikilir.
c)Ada levhası: Yükseklik 2 metre, Çubuk demir:20’lik, saç levha kalınlığı: 2 milimetre, levha eni:25cm. boyu:50cm., levha rengi beyaz, yazı ve rakam rengi: mavi.
d)Parsel ya da Mezar Levhası:Yükseklik:1m., çubuk demir:10’lu, saç levha kalınlığı:1,5 mm, levha boyu 15 cm., levha eni:10cm, levha rengi beyaz, yazı ve rakam rengi siyah.
e)Defin işleminden önce veya sonra yapılacak dini merasimler, mezarlıkta görevli defin sorumlusu tarafından sevk ve idare edilir. Dışarıdan gelenleri Din görevlisi bile olsalar, yapılacak işlere müdahale edemezler ve görevli personelin işine karışamazlar.
f)Vatandaşın Mezarlık hakkındaki duyarlılığı esas alınarak, istenmeyen durumlara karşı geceleyin idare binası, hizmet binaları ve mezarlık girişinin yeterince aydınlatılması gerekir.
g)Umumi Hıfzıssıhha kanunun 212.maddesi uyarınca Mezarlığa çevre duvarında insan ve hayvan girmemesi için en az 2 m yükseklikte, 50 cm genişlikte çevre duvarı taş veya beton ile çevrilir, muhafazası gerekir. Lüzum ederse duvar üzeri, demir korkuluk ilave edilir.
h) hizmet binası (gasil hane, morg, depo vs.) ve diğer tesisler (otopark, tören alanı vs.) mevcuttur.
ı)Mezar ustaları, Mezar kazımı ve betonlaşması, toprak üstü mezar inşaatı sırasında, istenen ölçü ve kurallara uymak zorundadırlar. Ölçülere ve kurallara aykırı kazılan ve betonlaşan mezarlar ile yapılan mezarlar yıktırılır ve yasal işlem yapılır.
i)Mezarlık Müdürlüğünün ayrı bir teşkilatı, bütçesi, yönergesi, yönetmeliği ve çalışma takvimi vardır.
j)Mezarlığın muntazam ve mazbut bir giriş ve çıkış kapısı olacaktır. Kapı yeterli genişlikte, kapı yüksekliği otobüs ve kamyon yüksekliğinden az olamaz.
k)Mezarlıkta hizmet verebilmek için, idare binası, hizmet binası, bekleme odası ve diğer tesiste hizmete hazır tutulur.
l)Mezarlıkta araçlar için yeterli genişlikte yollar ayrılmış olup parke taşı döşenmesi uygun görülür.
m)Mezarlığın bir adı ve yapıldığı tarih yazılır.
n)Defin yapılan mezar adalarının etrafı, defin işlemi bittikten sonra yola ve mezarlara zarar vermeyecek yerlere, yaprağını dökmeyen ağaçlar dikilir. Dikilen ağaçların sulanması, bakımı ve budaması yapılır. Anayol ve 2. derecede yol kenarları ağaçlandırılır.
o)Yağmur sularının birikmemesi için mezar adalarının arasında su tahliye kanalları açılır ve künkler döşenir.
ö)Ölen kişilerin yıkanıp kefenlenmesi için, nüfus kesafetine göre mezarlık dahilinde, yeterli sayıda cenaze hazırlama yerleri, bu yerlerin dezenfeksiyon tertiplerinin yaptırılması zorunludur.
p)Çocuk cenazesi olan vatandaş, çocuk mezarı satın alabileceği gibi, aile mezarı satın alabilir. Ve defin işlemi yaptırılabilir.
MEZARLIK PERSONELİ ÇALIŞMA TAKVİMİ
a)Normal çalışma günleri ile resmi tatil günlerinde mezarlıkta defin sorumlusu, işçi hizmet için görev başında durur. Ve cenaze olması durumunda cumartesi-Pazar da mesai saati gözetmeden bu hizmeti vermekle görevlidir.
b)Mesai saatlerinde uyulması.
c)Mezarlık çalışanları greve iştirak edemezler.
d)Mezarlıkta çalışan personel, mesai saatleri dahilinde izinsiz iş yerini terk edemezler.
e)Bayram ve resmi tatil günlerinde mezarlık müdürünün öngördüğü sayıda personel görevlendirilir.
f) Cenaze defini sırasında cenaze namazı kılınan caminin imamı gelerek son hizmeti verecektir.
MEZAR ÖLÇÜLERİ
-Derinlik: 100-150cm. En:140-160cm. Boyu:240-250cm. aralığında ölçülendirilmiştir.
-Mezarlıkta sağlıklı bir elektrik ve telefon şebekesi olduğu gibi, sağlıklı bir su şebekesi döşenir. Uygun yerlere çeşme takılır. Mezar aralarına çeşme takma izni verilmez. Uygun yerlere çeşme takma izni verilirse, su borularının en az 30 cm. toprak altında döşenir. Çeşmelere vana takılması ve kurna konulması zorunludur.
MEZARLIK AÇMA
Mezarlık alanı olarak kullanılmak üzere Belediye tarafından gayri menkul Satın alınarak, mezarlık etrafı duvarla veya tel çit ile çevrilir.
Personelin Görev, Yetki ve Sorumlulukları
MADDE 8.
Müdürün görev, yetki ve sorumlulukları
a) Müdürlüğü Başkanlık huzurunda temsil eder,
b) Müdürlüğün yönetiminde yetkili ve sorumlu kişidir,
c) Çalışmaları yasal olmak kaydıyla yazılı ve sözlü emirlerle yürütür,
ç) Müdürlüğün sevk idare ve disiplininden sorumludur,
d) Personel arasında yazılı görev dağılımını yapar,
e) Müdürlüğün harcama yetkilisi ve Müdürlükte çalışan personelin başarı ve performans değerlendirmesini yapar,
f) Müdürlüğün çalışma usul ve esaslarını belirleyip, programlayarak, çalışmaların bu programlar doğrultusunda yürütülmesini sağlar,
g) Müdürlük bünyesinde görev yapan birimlerin tüm iş ve işlemlerinin zamanında ve doğru olarak yerine getirilmesini sağlar,
ğ) Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile diğer müdürlükler arasında koordinasyonu sağlar,
h) Üst makamlarca verilecek görevleri yerine getirir,
ı) Müdürlüğün işlevlerine ilişkin görevlerin, Başkanlık Makamınca uygun görülen programlar gereğince yürütülmesi için karar verir, tedbirler alır ve uygulatır,
i) Müdürlüğün işlevlerinin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan yeni tedbirlerin ve yetkilerin alınması için Başkanlık Makamına önerilerde bulunur,
j) Müdürlük ile ilgili yazışmalarda birinci derece imza yetkisine sahiptir,
l) Müdürlüğüne bağlı kadro görevlerinin yerine getirilmesinde süreli ve ani denetlemeler yapar, rastlayacağı aksaklıkları giderir,
k) Müdürlük emrinde görev yapan personele, ilgili yönetmelik çerçevesinde sicil raporu düzenler, ödül ve takdirname, yer değiştirme gibi personel işlemleri için bağlı bulunduğu Başkan yardımcısı ile Başkanlık Makamına önerilerde bulunur,
l) Sorumlu olduğu tüm görevlilerin yıllık izin kullanış zamanlarını tespit eder,
m) Birimdeki tüm görevlerin işlevleri itibariyle görev dağılımını yapar,
n) Müdürlüğünün faaliyet alanına giren konularda ilgili kişi, birim ve kuruluşlarla haberleşir,
Müdürlüğe bağlı personel ve görevleri
Teknik Personel; Müdürlük bünyesinde yapılan görev dağılımı çerçevesinde kanunlar, tüzükler, yönetmelikler, Başkanlık genelge ve bildirileri çerçevesinde, üst amirlerinin emirleri doğrultusunda işlerin mevzuata uygun, gecikmesiz ve eksiksiz olarak yürütülmesinde Müdürlük Makamına karşı yetkili ve sorumlu kişidir.
a) Büroda çalışan memurların ve saha personelin devamlılığını takip etmek yetkisine sahiptir, büroda çalışan memurların düzenli çalışmalarını sağlamak ve denetlemek, disiplini sağlamak,
b) Yazışmaları takip etmek, havale edilen evrakların yasal sürelerinin takibini sağlamak ve gerekli tenkitleri yerine getirmek,
c) Müdürlüğün işlevlerine ilişkin görevlerin Müdüriyet ve Başkanlık Makamınca uygun görülen programlar gereğince yürütülmesini sağlama yetkisine sahiptir,
ç) Müdürlüğün işlevlerinin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan yeni tedbirlerin ve yetkilerin alınması için Müdüriyet Makamına önerilerde bulunma yetkisine sahiptir,
d) Kendisine bağlı saha personelini yönetmek, öneri ve talimat verme yetkisine sahiptir,
e) Müdür tarafından verilen diğer görevleri ifa etmek,
g) Evrakların usulüne uygun havale edilmesi, takip ve gerektiğinde ilgiliye bilgi vermek,
h) Kendisine verilen görevlerin gereği gibi yerine getirilmesinden sorumludur,
i) Saha Personeli ile Müdürlük arasındaki koordinasyonu sağlamak,
j) Müdürlüğün haftalık faaliyetinin hazırlanmasını sağlamak,
k) Yetkilerin zamanında ve gereğince kullanılmasından müdüre karşı sorumludur,
ı) Kendine verilen işleri, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak yürütüp, süresinde bitirilmesini sağlar,
m) Resmi kurum ve kuruluşlar ile belediyenin müdürlükleri arasında iletişim ve koordinasyonu sağlamak üzere resmi yazışmalara müdürden önce imza atar,
n) Uygulamada eksiklik ve aksaklıkları giderici tedbirler alır, uygulama birliğini sağlar ve personeller arasındaki görüş farklılığından doğan anlaşmazlıkları giderir.
Kalem ve Arşiv Sorumlusu:
a) Müdürlük çalışmaları ile ilgili yazıları yazmak,
b) Evrakların usulüne uygun havale edilmesi, takip ve gerektiğinde ilgiliye bilgi vermek,
c) İvedi ve günlü evrakların zamanında yetkili kişiye ulaşmasını sağlamak,
d) Evrakların dosyalandırılarak arşivlendirilmesi işlemlerini takip etmek,
Saha Personeli:
a) Sahada yaşanılan her türlü aksaklığı teknik personele bildirmek,
b) Müdürlük tarafından verilen tüm görevleri zamanında eksiksiz olarak yerine getirmek,
Defin Sorumlusu-Gassalın görevleri
-Mezarlık çalışanlarına görev taksimi yapmak
-Mezarlığa vaktinde gidilip vaktinde dönülmesini kontrol etmek
-Kontrolde devamlı birini bırakmak
-Mezar yaptıracakların, ruhsat almalarını sağlamak.
-Mezarlık giriş çıkış kapısını, mesai bitiminde kapatmak.
-Cenazelerin ,boş mezar alanların ve yapılan mezarların kayıtlarını yapmak.
-Fakir ve kimsesiz cenazelerin naklini, yıkanmasını, kefenlenmesini ve dini vecibelerin yapılmasını sağlamak.
-Mezarlıkta mevcut demirbaş eşyanın korunmasını sağlamak.
-Mezarlıkta periyodik temizlik yaptırmak.
-Kuruyan ağaçları tespit edip, kestirmek.
-Gömme işlemi için mutlaka defin belgesini istemek.
-Cenaze yakınlarına ve ziyaretçilere nazik ve kibar davranarak, yardımcı olmak.
-Cenaze yıkanma ve kefenlenmesini yapmak veya sağlamak
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Yürürlük
MADDE 9. Bu Yönetmelik hükümleri; Çiftlikköy Belediye Meclisinin kararından sonra yayımı ile yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 10. Bu Yönetmelik hükümlerini Çiftlikköy Belediye Başkanı yürütür.
KARAR NO: 42
TEKLİFİN ÖZÜ: Gündemin üçüncü maddesi olan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 25.04.2019 tarih ve 48709906-301.03-27 sayılı teklifi gereği; Cenaze Nakil Şartları Değişikliği konusunun görüşülmesi.
VERİLEN KARAR: Belediyemiz 2019 yılı gelir tarifesi 24. maddesinde bulunan; “Cenaze Nakil Aracı, ilimiz ve ilçemiz hudutları içinde ücretsiz olup 200 Km’ye kadar masrafları Belediyemizce karşılanır. 200 Km’den sonraki her 1 Km’ ye 1.70 TL. ücret, cenaze sahibinden tahsil edilir.” maddesinin, “Cenaze otosu ile cenaze şartları, 800 Km’ ye kadar (400 km gidiş+400 km geliş) köprü geçiş ve paralı yol ücretleri gibi her türlü masraf Belediyemizce karşılanır. 800 Km’ yi aşan her 1 Km için 2,00 TL. ücret cenaze sahibinden tahsil edilir.” şeklinde değiştirilmesine, mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.
KARAR NO: 43
TEKLİFİN ÖZÜ: Gündemin dördüncü maddesi olan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 25.04.2019 tarih ve 48709906-301.03-26 sayılı teklifi gereği; Cenaze Nakillerinin Hava Yolları ile Yapılabilmesi konusunun görüşülmesi.
VERİLEN KARAR: Belediyemiz tarafından yapılan, cenazelerin kara yolu ile taşınmasından oluşabilecek zaman kaybı, işgücü kaybı, ekonomik kayıp ve karşılaşılabilecek diğer olumsuzlukları önlemek amacıyla hava yolları ile cenaze taşıma işlemlerinin başlatılması ve protokol yapılabilmesi için Belediye Başkanlık Makamına yetki verilmesine, mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.
KARAR NO: 44
TEKLİFİN ÖZÜ: Gündemin beşinci maddesi olan, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 30.04.2019 tarih ve 24021544-301.01-33 sayılı teklifi gereği; 2018 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Ekleri konusunun görüşülmesi.
VERİLEN KARAR: 2018 Yılı Kesin Hesabı ile Yönetim Dönemi Hesabı ve Ekleri 13.03.2019 tarih ve 30 sayılı Encümen Kararı ile Belediye Meclisine getirilmesine karar verilmiş olup; 5393 Sayılı Kanunun 64. Maddesine istinaden 2018 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Yönetim Dönemi Hesabı ve Eklerinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine, mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.
KARAR NO: 45
TEKLİFİN ÖZÜ: Gündemin altıncı maddesi olan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 30.04.2019 tarih ve 68418920-105-207 sayılı teklifi gereği; Çiftlikköy Belediyesi Yeni Düğün ve Konferans Salonunun fiyat tarife değişikliği konusunun görüşülmesi.
VERİLEN KARAR: Çiftlikköy Belediyesi Yeni Düğün ve Konferans Salonunun 2019 yılında uygulanan fiyat tarifesi ve talimatnamesinde aşağıdaki şekliyle değişiklik yapılmasına, fiyat tarifesinin mevcudun oyçokluğu ile, talimatnamenin ise 3. maddesinde bulunan; Dezavantajlı bireylerin kendilerine salon kira bedelinden %10 indirim uygulanır, kısmının %20 olarak değiştirilerek kabulüne, mevcudun oybirliği ile karar verilmiştir.
ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ DÜĞÜN VE KONFERANS SALONU FİYAT LİSTESİ |
PAKET -MENÜ |
ESKİ TARİFE HAFTA İÇİ |
ESKİ TARİFE HAFTA SONU |
YENİ TARİFE HAFTA İÇİ |
YENİ TARİFE HAFTA SONU |
|
PAKET 1 : 300 KİŞİLİK DÜĞÜN (Yaş pasta ,Kuru Pasta ,Meşrubat-Su, Kamera Çekimi, Müzik ) |
5.500 |
6.000 |
7.000 |
7.500 |
|
PAKET 2:400 KİŞİLİK DÜĞÜN (Yaş Pasta ,Kuru Pasta ,Meşrubat-Su ,Kamera Çekimi, Müzik) |
6.000 |
6.500 |
7.000 |
7.500 |
|
PAKET 3:500 KİŞİLİK DÜĞÜN (Yaş Pasta ,Kuru Pasta ,Meşrubat-Su ,Kamera Çekimi, Müzik) |
6.500 |
7.000 |
7.500 |
8.000 |
|
BEYAZ ET MENÜ(1 PORSİYON) (Ordövr Tabağı, Paçanga Böreği ,Tavuk Sote ,Pilav ve Püre,Salata,Ekmek ,Tatlı, Meşrubat ve Su) |
25.00 (Kişi Başı) |
25.00 (Kişi Başı) |
35.00 |
35.00 |
|
KIRMIZI ET MENÜ(1 PORSİYON) (Ordövr Tabağı, Paçanga Böreği ,Çoban Kavurma ,Pilav ve Püre ,Salata,Ekmek ,Tatlı, Meşrubat ve Su) |
30.00 (Kişi Başı) |
30.00 (Kişi Başı) |
40.00 |
40.00 |
|
SÜNNET MENÜ(1 PORSİYON) (Kavurma ,Pilav, Püre, Salata , Ekmek ,Tatlı , Meşrubat ve Su) |
27.00 (Kişi Başı) |
27.00 (Kişi Başı) |
37.00 |
37.00 |
|
KOKTEYL MENÜ (1 PORSİYON ) (Kokteyl Çerez, Ordövr tabağı ,Kanepe, Havuç &Salatalık ,Düğün Pastası, Meşrubat ve Su |
23.00 (Kişi Başı) |
23.00 (Kişi Başı) |
33.00 |
33.00 |
|
BOŞ SALON 4 SAAT |
2.000 |
2.600 |
2.500 |
3.200 |
|
BOŞ SALON 2 SAAT |
1.500 |
1.500 |
2.000 |
2.500 |
|
MÜZİK |
750 |
750 |
850 |
850 |
|
KAMERA |
400 |
400 |
500 |
500 |
|
Kişi Başı Extra Hafta içi:8 tl, Hafta Sonu 10 tl olarak belirlenmiştir.
ÇİFTLİKKÖY BELEDİYESİ DÜĞÜN VE KONFERANS SALONU TALİMATI
> Dezavantajlı bireylerin kendilerine Salon kira bedelinden : %20 indirim uygulanır.
KARAR NO: 46
TEKLİFİN ÖZÜ: Gündemin yedinci maddesi olan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 30.04.2019 tarih ve 68418920-105-208 sayılı teklifi gereği; Etüt Proje Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konusunun görüşülmesi.
VERİLEN KARAR: Çiftlikköy Belediye Meclisinin 12.04.2019 tarih ve 39 sayılı kararı ile kurulan Etüt Proje Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin aşağıda teklif edildiği şekliyle kabulüne, mevcudun oyçokluğu ile karar verilmiştir.
T.C. ÇİFTLİKKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI ETÜT PROJE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Çiftlikköy Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğünün görev yetki ve sorumlulukları ile teşkilat yapısını ve işleyişini düzenlemektir.
Kapsam
MADDE 2 - (1) Bu yönetmelik Çiftlikköy Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğünün kuruluş amacı faaliyet alanları, teşkilat yapısı ile yönetici ve diğer personelin görev, yetki ve sorumluluk alanlarını kapsamaktadır.
Dayanak
MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelik; 5393 sayılı Belediye Kanunu‘nun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 4 - (1) Bu yönetmeliğin uygulanmasında;
a)Başkan : Çiftlikköy Belediye Başkanını,
b)Başkanlık : Çiftlikköy Belediye Başkanlığını,
c)Belediye :Çiftlikköy Belediyesi’ni,
d)Müdür : Etüd Proje Müdürünü veya müdür vekilini
e)Müdürlük : Etüd Proje Müdürlüğünü
f) Personel : Etüd Proje Müdürlüğündeki tüm personeli ifade eder
İKİNCİ BÖLÜM
Kuruluş, Organizasyon Yapısı
Kuruluş
MADDE 5 – (1) Etüd Proje Müdürlüğü 5393 sayılı Belediye Kanununun 48nci ve 22.02.2007 tarihli, 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro ilke Ve Standartlarına Dair Yönetmelik” Hükümlerine dayanarak Çiftlikköy Belediye Meclisinin 06/05/2019 tarih ve 39 sayılı kararı gereğince kurulmuştur.
Organizasyon yapısı
MADDE 6 – (1) Etüd Proje Müdürlüğü, Üst Yönetici olarak Belediye Başkanına ve Belediye Başkanının yetki verdiği Başkan Yardımcısına bağlı olarak çalışır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Temel İlkeler:
MADDE 7 – (1)Müdürlük tüm çalışmalarında;
Temel ilkelerini esas alır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Teşkilat, Görev Yetki ve Sorumluluklar
MADDE 8 (1) Etüd Proje Müdürlüğünün görevleri;
a)Çiftlikköy Belediyesinin mülkiyetinde bulunan veya belediyeye tahsis edilen gayrimenkul ve arsalarına, belediyenin ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili mevzuat ve standartlar çerçevesinde, mimari, statik, mekanik, elektrik ve peyzaj avan ve uygulama projeleri hazırlamak, hazırlatmak,
b) Onaylı İmar Planına uygun olarak yapılacak projeler veya planlara altlık niteliğindeki önerileri dahil, Proje altlıklarını(mevcut durum, tapu, çap ,röperli kroki, kot-kesin, imar durumu, zemin emniyet raporu, arazi etütleri, ağaç revizyonu, halihazır haritalar,1/1000 ve 1/5000’lik planlar, kamu kurumlarından görüşler almak)temin etmek, proje ihtiyaç programlarını hazırlamak,.
c) İmar Planı tadilatı tekliflerini İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bildirmek ve takibini yapmak
d) Yapılacak projeler için zemin etüd projelerini yapmak ve/veya yaptırmak,
e)Müdürlük tarafından hazırlanan projelerin ve yapım işine ait proje ve yaklaşık maliyet, mahal listesi, vs. gibi ihale öncesi işlemleri yürütmek, dosyaları hazırlamak,
f)İhalesi yapılan işlerin süresi içinde ve şartnamelerine uygun olarak gerçekleştirilmesinin sağlanması amacıyla işlerin takip ve kontrolünü yapmak. Ara ve kesin hak edişleri tetkik etmek. Hakedişlerle ilgili olarak iş mahalinde gerekli incelemeleri yapmak, tespit edilen eksiklikleri gidermek. Kontollük hizmetleri yapmak, bu hizmet sırasında ilgili müdürlük ile sürekli dayanışma içinde bulunarak koordineli planlı bir çalışma gerçekleştirmek.
g)Birimlerin ihtiyaç duyduğu veya geliştirme çalışmaları içerisinde yapılması öngörülen konularda proje hazırlamak,
h)Hazırlanan projeleri ilgili birimlere iletmek ,talep halinde açıklayıcı bilgi vermek ve uygulamaları işbirliği içinde izlemek,
i)Belediyenin diğer birimleri ile üretilecek projelerde eşgüdümlü çalışmak,
j)Kent ve yerel yönetimi hizmetlerine yönelik proje geliştirilmesine dönük olarak, uzman kişilerden danışmanlık almak,
k)Belediye hizmetlerinin daha verimli ve etkin sunulması yönünde araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, projeleri geliştirmek,
l)Proje geliştirme sürecinde gerekli görüldüğü takdirde hizmet alımı yapmak ,bu amaçla ihaleler gerçekleştirmek, muayene kabul ve diğer komisyonları teşekkül ettirip üst makamın onayına sunmak,
m)Ulusal ve uluslararası kuruluşlarda, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde, meslek örgütleriyle, mesleğin gelişimini ve proje teknolojileri ile diyaloglar kurmak, teknoloji ve bilgi alışverişini sağlamak,
n)Belediye faaliyetlerini çağdaş ve kaliteli bir şekilde verilmesini temin etmek amacıyla ulusal ve uluslar arası araştırmalar çalışmalar yapmak, fuar, seminer, ve toplantılara katılım sağlamak veya bu konuda seminer ve toplantılar düzenlemek,
o)Avrupa Birliği’nce; üye ve aday ülkelere veya üçüncü ülkelere sağlanan fon-hibe destek kredi ile ilgili araştırmalar ve çalışmalar yapmak, AB kurumları ve diğer uluslararası kuruluşlarca sağlanan fon-hibe destek kredilerine ilişkin projeler oluşturmak,
p)Stratejik planlamaya göre bütçe hazırlamak ve ekonomik şekilde kullanmayı sağlamak,
r)Her yıl belediyenin stratejik planı ve performans programını gözden geçirerek hedef ve stratejileri doğrultusunda müdürlüklerin yapacağı yatırım ve faaliyetlere göre yıllık faaliyet planı hazırlama,
s)İhtiyaç halinde yönetmelikler üzerinde gerekli düzenleyici işlem tasarılarını hazırlamak ve Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Başkanlık makamına sunmak,
t)Müdürlük ve müdürlüğün alt birimlerini görev tanımlarını hazırlamak ile ilgili birim- personele tebliğini sağlamak,
u)Uygulamada kullanılacak standart formaları ya da dokümanları hazırlamak ve bu form ve dokümanlarını kullanmak,
ü)5393 sayılı ve 2985 sayılı kanun çerçevesinde belirlenecek kentsel dönüşüm alanlarını tespitini yapmak ve Başkanlık makamına dönüşüm önerisi sunmak,
v)Yenileme alanı içerisinde bulunan yerin imar mevzuatında öngörülen tasarım, çevre düzenlen, mimari, statik, mekanik tesisat ve projelerini yapmak,
y)Yapılan ve ya yapılacak olan projelerin Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul sağlayacak öneri ve stratejileri geliştirmek,
z)Ülkemizde yürürlükte olan hibe kaynaklarını araştırmak, düşük maliyetli kredileri belirlemek ve rapor sunmak,
BEŞİNCİ BÖLÜM
Etüd Proje Müdürünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları
MADDE 9-(1 ) Etüd Proje Müdürünün yerine getirmekle mükellef olduğu görevler şunlardır;
a) Temsil ettiği Müdürlüğün görev alanına giren tüm iş ve işlemlerin; ilgili mevzuatına ve yönetmelikte belirlenen ilkelere uygun olarak yürütülmesini sağlamak.
b) Personeli, ekipmanı ve müdürlüğün sahip olduğu bilgi ve kaynakları; etkili, verimli ve ekonomik bir şekilde sevk ve idare etmek.
c) Müdürlüğün faaliyet raporu ile performans değerlendirmesi esas olacak rapor ve istatistiklerin oluşturulmasını sağlamak.
d) Performans Hedefleri, İş kapasitesi ve Faaliyet alanlarını dikkate alarak günlük, haftalık, aylık ve yıllık çalışma planları hazırlamak ve bu planların uygulanmasını sağlamak.
e) Başkanlık makamının, Müdürlüğün sorumlu olduğu süreçler ile ilgili hedeflerini personele bildirmek ve takiplerini yapmak. Gerektiğinde bu süreçler ile ilgili analiz raporları hazırlamak veya hazırlatmak.
f) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu çerçevesinde;
1) Müdürlüğün stratejik planlarını, performans programlarını, bütçe taslağını ve faaliyet raporlarını hazırlatmak.
2) Bütçe ödeneklerinin amacına uygun olarak usulünce kullanılmasını sağlamak.
3) Yıl içerisinde giderlerin izlemesini yaparak, bütçe hedeflerinin gerçekleşmesini sağlamaya çalışmak.
4) Harcama yetkilisi olarak harcama talimatı vermek ve giderin gerçekleştirilmesini sağlamaya çalışmak.
5) Müdürlük uygulamalarıyla ilgili harç ve ücretlerinin belirlenmesi konusunda gerekli yasal süreci takip etmek, işlem süreçlerinde harç ve ücretlerin tahakkuk ve tahsilatının yapılıp yapılmadığını kontrol etmek.
6) Taşınır mal edinilmesi ile ilgili kayıt ve kontrol işlemlerinin usulüne uygun olarak yapılmasını sağlamak.
g) İhale yetkilisi olarak; yapılacak ihaleler için gerçekleştirme görevlileri ile komisyon üyelerini belirlemek ve görevlendirmek. İhale sürecini mevzuatına uygun olarak takip edip sonuçlandırmak.
h) Müdürlük personelinin sevk ve idaresiyle ilgili olarak;
1) Müdürlük personeli arasında görev bölümü yapmak.
2) Çalışma koşullarını iyileştirmek.
3) Personelin izin planını yapmak.
4) Alt birimlerdeki faaliyetlerin aksamaması için gerekli önlemleri almak.
(2) Etüd Proje Müdürü, müdürlüğün görev ve sorumluluklarının ifasında;
a) Belediyenin karar organlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına ve gerektiğinde gerçek ve tüzel kişilere karşı Başkanlık Makamının izni ve onayıyla, şahsen ya da evrak üzerindeki imzasıyla temsil etmeye
b) Personeli, ekipmanı ve Müdürlüğün sahip olduğu bilgi ve kaynakları sevk ve idare etmeye,
c) Personeli, ekipmanı ve Müdürlüğün sahip olduğu bilgi ve kaynakları sevk ve idare etmeye,
d) Bütçe ödeneklerini kullanmaya ve Harcama Talimatı vermeye,
e) Alt birimlerindeki personellere yetki devretmeye ve gerektiğinde devrettiği yetkiyi geri almaya,
f) Performans ölçümü ve istatistiki çalışma yapmaya ve yaptırmaya,
g) İş ve işlemleri kontrol etmeye ve denetlemeye, iş ve işlemlerle ilgili her türlü bilgi ve belgeyi istemeye,
h) İhaleler için; Gerçekleştirme görevlilerini belirlemeye ve görevlendirmeye,
ı) Taşınır mal kayıt ve kontrol yetkililerini belirlemeye ve görevlendirmeye,
i) Görevlerini yerine getirmeyen ve talimatlara uymayan personel hakkında disiplin sürecini başlatmaya,
j) İşlemlerde usulsüzlük ve yolsuzluğu önlemek için yasal her türlü tedbiri almaya, yetkilidir.
(3) Etüd Proje Müdürü, Müdürlüğünün görev alanlarına giren konularda ki iş ve işlemlerin hukuka ve belediye mevzuatına uygun olarak yürütülmesinde;
a) Belediye Başkanına ve bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısına,
b) Başkanın bilgisi dahilinde Belediye Meclisinin ilgili ihtisas komisyonlarına,
ALTINCI BÖLÜM
Görev ve Hizmet İcrası
Görevin Alınması
MADDE 10- Müdürlüğe gelen tüm belgeler,dosyalar ve işler zimmet defterine kaydedilerek ilgilisine verilir.
Görevin planlanması
MADDE 11- Etüd Proje Müdürlüğündeki iş ve işlemler müdür tarafından düzenlenen plan dahilinde yürütülür.
Görevin Yürütlmesi
MADDE 12- Müdürlükte görevli tüm personel, kendilerine verilen görevin yasama ve yönetmelikler doğrultusunda gereken özen ve süreatle yapnak durumundadır.
Gelen Giden Evrakla İle İlgili Yapılacak İşlemler
MADDE 13- Müdürlüğe gelen evrakın öne kaydı yapılır. Müdür tarafından ilgili personele havale edilir. Personel evrakın gereğini zamanında ve noksansız yapmakla hükümlüdür. Evraklar ilgili personele zimmetle ve imza karşılığı dağıtılır. Gelen ve giden evraklar ilgili kayıt defterine işlenir, Dış müdürlük evrakları zimmetle ilgili müdürlüğe teslim edilir.
Arşivleme ve Dosyalama
MADDE 14- Müdürlüklerde yapılan tüm yazışmaların birer sureti konularına göre tasnif edilerek ayrı klasörlerde saklanır. İşlemi biten evraklar arşive kaldırılır. Arşivlerdeki evrakların muhafazasından ve istenildiği zaman çıkarılmasında arşiv görevlisi ve ilgili amiri sorumludur.
MADDE 15- Müdürlüğe gelen ve müdürlükten giden evrakların ilgili bilgisayar programına gerekli işlemlerini yapmak, ilgili dosyaların Standart Dosya Planına uygun olarak dosyalanarak arşivlenmişin sağlamak.
MADDE-16- Müdürlüğe ait taşınır malların giriş, çıkış, kayıt, değer tespiti, hurda, sayım, devir, bakım, onarım işleri ile yönetim hesabının oluşturulması işlemlerini gerçekleştirmek.
MADDE 17- Harcama birimi olarak Müdürlüğün her türlü mali iş ve işlemleri ilgili mevzuata göre yürütmek, İhale mevzuatına göre gerekli iş ve işlemleri yapmak.
MADDE 18- Her türlü genelge, tebliğ, yönetmelik ve Başkanlık emirlerini ilgili personele duyurmak.
YEDİNCİ BÖLÜM
Çeşitli Ve Son Hükümler
Yönetmelikte Hüküm Bulunmayan Haller
MADDE 19- İş bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
Yürürlük
MADDE 20- Bu yönetmelik Belediye Meclisinde kabul edilip yayınlandıktan sonra yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 21- Bu yönetmelik hükümleri Belediye Başkanı yürütür.
KARAR NO: 47
TEKLİFİN ÖZÜ: Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Savaş KAŞIKÇI’nın Belediye meclis toplantılarının canlı olarak yayınlanması hakkındaki önergesinin; meclis gündemine eklenmesine oybirliği ile karar verilmiş olup, konunun görüşülmesine geçildi.
VERİLEN KARAR: Belediye Meclis Toplantılarının canlı olarak yayınlanması talebi meclisçe görüşülmüş olup; Belediyemiz Teknik Alt Yapısının şu an için yetersiz olmasından dolayı teklifin reddine, mevcudun oyçokluğu ile karar verilmiştir.
Ali Murat SİLPAGAR Erdal KALSIN Fatih YILMAZ
Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye
Belediye Başkanı Meclis Üyesi Meclis Üyesi